Ciutat

El repte del 50 aniversari de la UES

El president de la UES, Josep Maria Manyosa / VICTÒRIA ROVIRA

El repte de la UES va començar a finals de l’any passat. Amb motiu del 50 aniversari de l’entitat, els socis van rebre un carnet que han d’emplenar per deixar constància de la seva participació en diferents proves i activitats. Tanmateix, els actes més destacats començaran a finals del mes de febrer i es perllongaran fins al 17 de maig que es clourà aquesta celebració amb una gran festa al municipi osonenc de l’Esquirol. 

El president de l’UES, Josep Maria Manyosa ha explicat que el pròxim 27 de febrer es farà un acte institucional on es lliurarà l’insigne d’argent daurada als que, durant aquests 50 anys, han presidit l’entitat “en queden nou  dels onze que han estat presidents i que podran ser presents a l’acte”.

Assamblea constituent de la Unió Excursionista de Sabadell celebrada el 298 de febrer del 1970

El mateix vespre, el sabadellenc Martí Marín Corbera, professor d’Història de la UAB i especialista en l’època franquista, parlarà del context històric de la ciutat dels anys setanta, quan es va signar l’acord d’unió dels tres centres excursionistes que es fan fusionar en un de sol. El centre Excursionista del Vallès (1908), el Centre Excursionista de Sabadell (1919) i l’Agrupació Terra i Mar (1926).

El president de la UES, destaca que “molts de nosaltres encara recordem aquells anys”. La unió va ser, segons ell, un fet de molta rellevància, tenint en compte que els tres clubs eren d’ideologia força diferents “s’havien fet altres intents de fusionar-se, però cap havia tingut èxit, fins aquell any”, explica.  Manyosa però vol posar l’accent en la resta d’actes que s’esdevindran a partir d’aquest 27 de febrer “celebrarem un cicle de cinema de muntanya que culminarà amb una taula rodona, el 31 de març, que comptarà amb figures rellevant de l’alpinisme”. 

Primeres figures

Sergi Mingote presentarà el documental A pulmó “i després ja torna cap a l’Himàlaia per fer un altre 8.000”, destaca Manyosa. En aquest cicle també intervindrà, Joan Quintana amb el documental Gel Vertical, David Palmada amb Three Towers in the Summer, Territoris inexplorats de Rafa Vadillo i Vignemale.Seixanta anys més tard, de Jordi Pons. Els assistents a les sessions dels dijous, podran sopar amb els alpinistes que hauran presentat els seus documentals.

Comentaris
To Top