Ciutat

Un trenet infantil i un pessebre a escala humana: novetats del 2020

Estampa del trenet de Santa Perpètua de Mogoda / DS

Sabadell arribarà a l’atípic Nadal de la Covid-19 no només amb restriccions, sinó també amb novetats. En destaquen (per la seva visibilitat) dues: un trenet infantil i un pessebre monumental.

El trenet tindrà lloc del 21 de desembre al 5 de gener i tindrà diferents recorreguts al llarg de la ciutat (tant a nord, centre i sud). Els tiquets per pujar-hi es recolliran als comerços de la ciutat, de forma que es fomenti també el comerç local.

La segona gran novetat és la creació d’un pessebre a escala humana, que s’instal·larà a la plaça de Sant Roc, del 12 de desembre al 6 de gener. L’Agrupació de Pessebristes fa un mes que ja treballa en la construcció de les peces, que tindran 1,25 metres d’alçada. Pràcticament, doncs, a escala humana.

Pessebre monumental de Vitoria-Gasteiz, al País Basc / D.S.

Aquest 2020 s’estrenarà amb les figures clàssiques del retaule i els mateixos Reis d’Orient, però s’espera que cada any s’hi afegeixin noves peces. Els artesans de l’agrupació han aconseguit a Itàlia alguns materials especialitzats en l’elaboració de figures a la intempèrie.

No caldrà cita per accedir-hi, però l’espai estarà perimetrat. Per tant, caldrà entrar-hi per un punt controlat i seguir un circuit.

A més, hi haurà una maqueta global del pessebre a dins del consistori.

Altres novetats del Nadal a Sabadell seran la Fira de Santa Llúcia amb aforament limitat, l’increment de llums i decoració; o l’acte de Reis “estàtic” per substituir la cavalcada.

Comentaris
To Top