Ciutat

La discriminació laboral, una emergència per al col·lectiu trans

Imatge d'un rètol d'una oficia del SOC a Catalunya / ACN

La discriminació laboral continua sent una emergència per al col·lectiu trans, segons ha conclòs la jornada Translaboral. Per erradicar-ho, cal impulsar una Política Activa d’Ocupació (PAO) específica per a aquestes persones. Les dificultats que tenen les persones del col·lectiu per trobar feina continua sent una de les principals preocupacions de les entitats socials. “L’ocupació no ha millorat els últims anys, ara s’estan posant debats sobre la taula”, segons Alba Barbé i Serra, responsable tècnica de Ca l’Enredus.

“Cal obrir taules de treball permanent amb entitats, administracions municipals i estatals i agents socials i econòmics per erradicar la discriminació en molts nivells”, assegura Barbé. En aquest sentit, s’han proposat diverses actuacions, com una campanya nacional de sensibilització per a empreses, contractació pública de persones trans, incentius a la contractació d’aquestes persones i cerca de línies permanents de treball. “Argentina ja ha aprovat la quota de contractació pública per a professionals trans”, ha destacat.

Entre les conclusions de la jornada, destaquen que l’administració ha de fer els tràmits més senzills per a les persones trans que no estan habituades a relacionar-s’hi. En aquesta línia, el SOC ha incorporat el nom sentit a les bases de dades des del 4 de novembre. Això permetrà recollir dades de persones trans en situació d’atur. D’altra banda, es crearà la figura de Referent Trans* a la xarxa del SOC.

Comentaris
To Top