Publicitat
Ciutat

Benet Casablancas, guanyador del premi Tenacitat 2018

Benet Casablancas al seu saló / Lluís Franco

El sabadellenc Benet Casablancas ha estat nomenat guanyador dels premi Tenacitat 2018, un reconeixement destinat a persones que durant la seva trajectòria vital i professional, hagi demostrat que un dels seus pilars és la tenacitat.

"La persona premiada reuneix les facultats que caracteritzen a algú tenaç", consideren des de l'organització. Casablancas es va formar musicalment a Barcelona i a Viena, on va treballar, entre uns altres, amb Friedrich Cerha i Karl-Heinz Füssl. Llicenciat també en filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctor en Musicologia per la mateixa universitat.

Des de molt primerenc combina la composició amb la docència i la recerca. Assessor de diferents institucions i patró de diverses fundacions, ha publicat nombrosos articles sobre temes històrics i analítics, així com el llibre 'L'humor en la música. Broma, paròdia i ironia' (Reichenberger, 2000). Ha estat responsable de matèries teòriques en diferents conservatoris del país, Director pedagògic de la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya) i professor associat de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, sent requerit amb freqüència com a jurat en concursos de composició i interpretació musicals europeus i desenvolupant una intensa activitat com a professor convidat en diferents centres d'àmbit internacional.

Publicitat

L'any 2007 va ser distingit amb el Premi Nacional de Música que atorga la Generalitat de Catalunya, el major reconeixement que concedeix el govern regional en aquest terreny.  Ha estat també nomenat Compositor en Residència de la Orquestra Simfònica i Nacional de Catalunya durant les temporades 2013-14 i 2014-2015.

Al novembre de 2013 va ser distingit amb el Premi Nacional de Música 2013 que atorga el Ministeri d'Educació, Cultura i Esports, per 'la maduresa que ha aconseguit amb la seva obra, així com per la diversitat de gèneres que abasta i pel seu gran abast internacional'.

Els premis els entregarà Rotary Club de Sabadell el proper 4 de desembre a la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, un acte que comptarà amb la presència de les principals entitats empresarials de Sabadell.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top