Ciutat

Actua Vallès commemora el Dia Mundial contra la Sida a l’Espai Àgora

Els humoristes Albert Boira i Archie Bezos al finalitzar l'espectacle / Victòria Rovira

Actua Vallès ha celebrat avui el Dia Mundial contra la Sida a l’espai Àgora amb diferents parlaments, un espectacle a càrrec del grup d’Humoristes HTS – Humor de Transmissió Sexual-, un audiovisual sobre la tasca de l’entitat, i un pica pica posterior. L’entitat sabadellenca que treballa amb persones amb VIH i en situació d’exclusió social, també celebra aquest any el seu 25 aniversari.

El primer en pujar a l’escenari ha estat el primer president que va tenir l’entitat, Miquel Alguersuari. Aquest ha destacat que han sigut 25 anys “plens d’esforços, tristeses i alegries”, i també ha agraït la feina de l’equip.

“Han sigut 25 anys d’escoltar, acompanyar, aprendre i fer camí junts”, deia Joan Offroy, l’actual president de l’entitat. Offroy també ha parlat del VIH i de la seva estigmatització inicial. “L’any 81 es van publicar els primers casos del VIH i es va estigmatitzar a la comunitat gai. Actualment s’ha demostrat que la malaltia pot afectar a qualsevol persona”, assegurava el president de l’entitat. Offroy ha acabat la seva intervenció llegint No te rindas de Mario Benedetti.

Pel seu cantó, Joan Colom, director del Programa de Prevenció, Control y Atenció al VIH, les ITS i les Hepatitis Víriques de l’Agència de Salut Pública, ha parlat de lluitar contra “la fòbia i l’estigma” que genera el VIH. “Necessitem un canvi cultural i entendre les coses d’un altre manera”, assegurava Colom, i afegia que “una persona amb càrrega viral indetectable, no és transmissora”. L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha posat de relleu l’activitat que du a terme l’entitat.

Després dels parlaments s’ha fet l’entrega del premi Soci d’Honor al treballador de l’entitat, Carles Rodríguez, que va entrar a l’entitat l’any 2003. Els humoristes Archie Bezos i Albert Boira han donat el toc còmic a la jornada. El duo forma part del grup Humor de Transmissió Sexual. Primer ha pujat Bezos amb un monòleg sobre la homosexualitat i després Boira que ha parlat obertament dels problemes de salut sexual. L’espectacle ha tocat molts temes tabú de forma oberta, i amb una clara crítica cap als estigmes que encara hi ha presents a la societat.

Per finalitzar l’acte, els assistents han visualitzat un audiovisual sobre els 25 anys de l’entitat i han gaudit d’un pica pica a l’entrada de l’espai Àgora.

Comentaris
To Top