Ciutat

“Si hagués estat en perill, m’ho hauria explicat”

Parla la darrera persona amb qui l’Héctor va intercanviar missatges abans de ser assassinat

Unes flors recorden a l'Héctor, assassinat al carrer de Gràcia / D.S.

La conversa va acabar a les 2.48 h, la matinada del dissabte passat. “Li vaig dir de veure’ns a Barcelona i em va dir que no podia, que s’havia quedat a Sabadell”. L’Askanas A. va ser l’última persona coneguda que va tenir una conversa per WhatsApp amb Héctor G. B. M., la víctima de l’apunyalament mortal del passat 29 de juny. Eren amics íntims des de l’adolescència, parlaven cada dia per telèfon i acostumaven a coincidir als vespres després de sortir de la feina al Banc Sabadell.

L’amic mai va percebre que l’Héctor hagués tingut cap problema. Li va explicar que havia perdut el tren després de veure el partit Argentina-Veneçuela. L’intercanvi de missatges, que va durar més d’una hora, no fa pensar res estrany a l’Askanas. “No em va dir que hagués tingut cap problema al bar ni a cap altra banda”, explica el seu amic, que afegeix que “s’ho explicaven tot”: “Si hagués estat en perill, l’Héctor m’ho hauria explicat”, sosté.

Un banc que no era el seu

Semblava una nit més per a l’Héctor després de sortir de la feina. “Li agradava quedar-se després de la feina als bars, on acostumava a fer temps per esperar el tren”, comenta l’amic. El fet que s’hagués quedat sol, per tant, “no és estrany” per a l’Askanas.

El divendres, després de veure el partit, es va allargar i va perdre el darrer tren dels Ferrocarrils de la Generalitat–que surt de Sabadell Plaça Major a la 1.31 h–, que segons l’entorn immediat era el seu mode de transport. “Em va dir que l’havia perdut i en cap moment em va comentar que anés a agafar un nit bus”.

L’Héctor estava fent temps, parlant amb amics per xat, i segons fonts del seu entorn tampoc tenia motius per anar a treure diners al BBVA, l’entitat bancària davant d’on van trobar el cos, perquè ell té els diners en un altre banc i acostumava a estalviar-se les comissions per ser d’una altra entitat. “Mai anava amb més de 10 o 20 euros a sobre”, remarca l’amic.

“Hi ha qui busca el conflicte”

El cercle d’amistats més proper a l’Héctor prova de trobar una explicació a l’apunyalament mortal. “Posaria la mà al foc que ell no hauria fet res en una baralla”, indica l’Askanas, que segueix amb una hipòtesi: “Només puc pensar que se li van apropar dos borratxos i el van matar”, afirma, i té dubtes sobre si a la zona hi podia haver “persones conflictives” provinents de bars o discoteques. Són suposicions davant la incertesa sobre la investigació: “Encara espero que em truquin i em diguin que és un error… Sabadell ha de saber que hi ha un assassí al carrer”.

L’artèria aorta, afectada

Una ganivetada al femoral va provocar la mort d’Héctor G. B. M. Un cop va aparèixer el cos envoltat de sang la matinada de dissabte, la quantitat de sang va fer pensar en múltiples ganivetades. Va ser una sola que va afectar l’artèria aorta

Comentaris
To Top