Vallès

Un cotxe elèctric per promocionar la mobilitat compartida, a Santa Perpètua

Cotxe elèctric de Som Mobilitat a disposició de la ciutadania / CEDIDA

Els ciutadans de Santa Perpètua de Mogoda han disposat de l’oportunitat de conduir, gratuïtament, un cotxe 100% elèctric durant un any. En el marc d’un programa engegat per l’Ajuntament i Som Mobilitat, una cooperativa sense ànim de lucre, es van posar a disposició de la ciutadania paquets de 15 hores de conducció, també disponibles per a persones que treballin en el municipi.

En aquest temps, el vehicle ha estat utilitzat per 64 usuaris –11 dels quals s’han fet socis de Som Mobilitat- i ha recorregut 11.000 quilòmetres. En les 289 reserves que s’han fet, es calcula que s’han estalviat fins a 197,2 tones d’emissions de CO2. L’experiència, que partia amb l’objectiu de donar a conèixer la mobilitat compartida i promoure l’ús de vehicles elèctrics, ha resultat satisfactòria. La iniciativa s’ha prorrogat un any més.

Comentaris
To Top