CASTELLAR

Castellar tindrà el doble de places als casals d’estiu

Aquest estiu hi haurà el doble de places als casals d’estiu de Castellar del Vallès, ofertes per entitats promotores d’educació en el lleure. N’hi haurà aproximadament 1.800 i augmentaran també fins a un total de 35 les propostes dirigides a nens i adolescents, de 3 a 17 anys. Per a fer-ho possible, l’Ajuntament tirarà endavant una dotació extraordinària de 270.000 euros.

Les propostes són variades, des del lleure fins als idiomes, passant per l’esport, la música o les arts escèniques. L’objectiu d’aquesta aposta és oferir un “estiu enriquit” i estimulant a infants i joves, per pal·liar l’efecte que hagi pogut tenir el confinament a aquest sector de la població.

Una part dels diners serà per subvencionar part del preu de la plaça que hagin de pagar les famílies, en funció dels seus ingressos. Així doncs, l’Ajuntament en pagarà un 30%, 60% o 90%. Per altra banda, l’ajuda a les famílies amb menors que tinguin necessitats educatives específiques passaran de 10.000 a 25.000 euros, un increment que es traduirà en la subvenció de la contractació de monitors especialitzats per atendre les seves necessitats. I independentment de si les targetes moneder que reparteix el Consell Comarcal del Vallès Occidental arriben, també s’atorgaran ajuts menjador de 30 euros a la setmana per a les activitats d’estiu.

Foto d’arxiu d’un casal d’estiu/ CEDIDA

“És evident que han fet un esforç molt important”, expressa el regidor de Cicles de Vida, Dani Pérez, referint-se als nens i adolescents durant el confinament. Assenyala que, amb aquesta partida extraordinària, s’ha volgut fer front a “la falta de socialització i de valors com la companyonia, implícits en l’àmbit educatiu, des de la part formal i no formal”.

A banda de les ajudes a les famílies, la partida donarà suport econòmic a les associacions i empreses promotores de les activitats. Se cediran espais municipals a les entitats, es pagarà el servei de neteja i desinfecció i es contractaran els monitors d’higiene i salut, figures que en els casals d’estiu d’aquest any seran obligatòries. Paral·lelament, l’Ajuntament oferirà un catàleg d’activitats complementàries, que inclouran des de visites al riu fins a la contractació d’espectacles.

“El projecte té tres objectius: que ningú es quedi sense activitats; que totes les entitats promotores tinguin suport per desenvolupar les seves activitats; i que cap família es quedi sense ajudes per fer front al pagament de les activitats”, conclou Pérez.

Comentaris
To Top