Ciutat

L’exposició de pessebres de l’Acadèmia Catòlica arrenca amb força

L’Agrupació de Pessebristes ha inaugurat aquest cap de setmana la seva exposició anual

Els diorames d'aquest any recorren el món / V. ROVIRA

Un soldat romà, guarnit amb una armadura, aguanta un rètol per publicitar una discoteca. Els pessebres de l’Acadèmia Catòlica d’aquest any escenifiquen moltes èpoques de la humanitat i, fins i tot, en algun cas en barregen. N’hi ha de tota classe i recorren el planeta; passen pel Vallès i fan parada per l’Eivissa festera, al Bhutan, Alexandria, Marroc, Japó o, fins i tot, a Machu Picchu.

Durant la tarda de dissabte, un gegant va recórrer carrers de Sabadell per anunciar la 43a exposició de l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell, inaugurada a la tarda. L’acte va comptar amb la presència de l’escriptor Genís Sinca. També amb representació d’Open Arms, associació a la qual es van destinar els diners recaptats durant la jornada. Van assistir-hi més d’un centenar de persones.

El fil conductor dels pessebres, que fa una volta pel món, és una innovació en forma d’ham per engrescar, sobretot, la gent jove. “La presentació va ser un èxit. Pel que fa a la gent, es va omplir la sala d’actes de l’Acadèmia. Aquest any els pessebres arrenquen amb força”, assegura Francesc Bartolomé, president de l’agrupació. Respecte a la qualitat dels diorames d’aquesta temporada, considera que “són obres d’art, quadres en tres dimensions. I hi ha pessebres de tota mena: clàssics, de paisatge, de construcció…”. Aquest cap de setmana, aproximadament, unes quatre-centes persones ja han passat per l’exposició, que es podrà visitar fins al 12 de gener.

Galeria: 43a exposició de pessebres

Comentaris
To Top