Ciutat

La vaga a l’atenció primària incrementa els casos d’urgències al Parc Taulí amb un 25% més de consultes pediàtriques

Imatge de l'accés al servei d'urgències de l'Hospital Parc Taulí / ACN

La vaga que duen a terme els metges d’atenció primària ha incrementat notablement les consultes al servei d’urgències de l’Hospital Parc Taulí. Segons ha explicat a l’ACN el director d’aquesta unitat, Gilberto Alonso, durant el primer dia de protesta el centre va rebre 450 pacients, una xifra superior a la mitjana habitual de 398. Tot i que l’increment de casos de baixa complexitat va ser general, detalla que l’augment més significatiu correspon als de trauma i pediatria, en aquest darrer cas van pujar al voltant d’un 25%. Alhora, ha indicat que el 70% dels pacients que van desplaçar-se fins la instal·lació dilluns eren malalts de baixa complexitat que podrien haver estat atesos en un CAP.

Gilberto Alonso ha assegurat que els professionals del servei d’urgències del Parc Taulí treballen aquests dies amb més pressió del que és habitual, ja que molts pacients que s’han vist afectats per la vaga a l’atenció primària decideixen visitar-se en aquest centre sanitari. “Hem notat un increment destacat en els casos de baixa complexitat”, ha reconegut Alonso que ha apuntat que “set de cada deu consultes corresponen a qüestions demorables o que s’haurien pogut resoldre en un CAP”.

Alonso ha explicat que dilluns es van atendre 450 pacients al servei d’urgències, un valor superior a la mitjana habitual d’un dia laborable, que se situa en els 398. Amb tot, adverteix que diumenge ja es va començar a notar aquesta tendència a l’alça.

Tot i que l’increment s’ha notat en tots els aspectes, el metge reconeix que ha estat especialment destacat en els que estan relacionats amb traumes i amb pediatria. En aquest darrer cas diu que la pujada ha estat del 25%.

El responsable del Parc Taulí ha recordat que urgències disposa d’un triatge que classifica els pacients tenint en compte la seva gravetat. Així, explica que el temps d’espera per ser atès només s’ha incrementat en els casos de baixa complexitat, que durant el dia d’ahir van haver d’esperar una o dues hores més del que és habitual.

Ha agraït la paciència dels usuaris i ha recordat que l’Hospital Parc Taulí també s’ha sumat a la vaga, ja que en tractar-se d’un centre concertat hi ha unitats on l’activitat s’ha vist reduïda al 25 o 33%. Les úniques que treballen amb normalitat a banda d’urgències són les de crítics i les de tractament de malalts amb neoplàsies i intervencions.

Comentaris
To Top