Ciutat

Adjudicades les obres de construcció del CAP de Can Llong

Infraestructures de la Generalitat de Catalunya ja ha adjudicat les obres de construcció del CAP de Can Llong. Des del departament de Salut indiquen que les obres començaran aviat perquè l’equipament entri en funcionament el primer trimestre del 2022. El projecte costarà prop de 2 milions d’euros. Estarà ubicat a la ronda d’Europa, 522, entre la plaça de Còrdova -al costat de la masia- i el carrer de Sarajevo.

El CAP Can Llong s’ubicarà a la ronda d’Europa, 522; actualment un solar / LLUÍS FRANCO

Segons ha avançat el diari digital iSabadell, el projecte s’ha dividit en dos blocs: d’una banda, la construcció de l’arquitectura i les instal·lacions anirà a càrrec de Contratas Vilor, amb un pressupost d’1,92 milions d’euros. D’altra banda, Construccions F.Munné s’encarregarà de la urbanització dels espais exteriors amb una partida pressupostària de 73.000 euros.

El nou CAP serà un edifici d’una planta de 1.685 metres quadrats, que constarà, a més de les àrees administratives, de recepció, suport de personal i emmagatzematge, d’una zona assistencial amb 4 consultes de medicina general, 4 d’infermeria i 1 sala d’espera. També tindrà una zona polivalent, amb sala de tractaments, dues consultes, boxes d’extraccions i altres espais complementaris.

El CAP de Can Llong serà un equipament ubicat a l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) 4B – Can Rull per donar atenció a la població de Can Llong-Castellarnau. Actualment bona part d’aquests veïns i veïnes són atesos al CAP de Can Rull i alguns al CAP Concòrdia per la proximitat del seu domicili. “La distribució entre els centres es farà amb criteris d’accessibilitat, eficiència i sostenibilitat”, explica Salut en un comunicat. La gestió anirà a càrrec del Parc Taulí, com ja passa amb el CAP de Can Rull. Des de la Generalitat es concep l’equipament de Can Llong com l’alternativa més convenient per ampliar, de manera desconcentrada, la infraestructura insuficient del CAP Can Rull. “Un sol equip d’atenció primària i un mateix territori disposarà de dos espais per atendre la seva població”, afegeixen.

Aquest anunci suposa un nou calendari després que no s’hagi complert la previsió feta el 2017. Aleshores, el conseller de Salut Toni Comín va assegurar que el centre mèdic entraria en funcionament a finals del 2019.

Pacte de la Salut

La construcció del CAP de Can Llong és fruit del Pacte de la Salut, un acord a tres entre la Generalitat, a través del Servei Català de la Salut, l’Ajuntament i la Corporació Sanitària Parc Taulí. El 2016, les parts van acordar una operació per la qual Sabadell cedia 4 milions d’euros al govern català per a l’ampliació de les urgències del Taulí i el solar on es faria el Centre d’Atenció Primària, a canvi que la Generalitat el construís.

Comentaris
To Top