Ciutat

La plaça d’Espanya ja està oberta al públic

Un tècnic explica les obres als veïns / Óscar Espinosa

La plaça d’Espanya ha quedat oberta al públic aquest matí. Els veïns de la zona s’han apropat a l’espai, on dos tècnics de l’Ajuntament els han fet una visita guiada i els han explicat l’obra. Des de bon matí, moltes famílies ja duien els seus fills a jugar als espais infantils, i molts dels veïns del barri passejaven aprofitant el bon dia. Aquest dijous, l’Ajuntament va presentar la plaça davant els mitjans.

El segon tinent d’alcalde, Juli Fernàndez, ha expressat la satisfacció per l’obertura de la plaça. “És un espai per gaudir; són 25.000 metres quadrats que hem de cuidar entre tots”, segons Fernàndez. El regidor també ha anunciat que durant el proper mes de gener es celebrarà una festa d’inauguració pels veïns i veïnes. “Ens feia molta il·lusió obrir les portes d’aquest espai; fer-lo servir”, assegurava l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant.

Entre els veïns hi ha sentiments de tot tipus, des de rebuig pel nou espai, als que el consideren un motiu de celebració. El Pedro ha dut la mainada a jugar a la zona infantil. “Trobo que falten espais pels nens, però està molt bé, i més després de 20 anys sense tenir res”, assegurava aquest veí.

“Les herbes que hi ha són de bosc, no per una plaça”, es queixava Lázaro Manzano, i també lamentava que hi hagués “poc espai” pels jocs infantils. “Hi ha una zona on entren vehicles a descarregar, hi ha gent que aparca amb el cotxe o la moto; és un desastre”, continuava Manzano. Un altre veí, Antonio, s’ha queixat de la quantitat de gossos que hi ha a la plaça. Segons ell, aquest matí ja hi havia caques, i hi ha gent que no els porten lligats; això ho haurien de controlar”.

Uns altres veïns es mostraven contents amb l’obertura d’aquest parc urbà, però no així amb els problemes de trànsit. “Abans els cotxes anaven pels dos cantons, ara ens ho mengem tot en una zona”, explicava el Salvador García. Un altre veí que viu a la zona que toca a l’Eix Macià es lamentava pel mateix. “No podem descarregar ni la compra, ens han posat 4 carrils i a mi m’han arribat a multar per parar-me a descarregar”, assegurava Antonio Navarro. Més enllà d’això, tots dos destacaven que els hi agrada la plaça.

Un espai de quasi 25 mil metres quadrats i 2,09 milions d’euros invertits

 La nova plaça d’Espanya té quasi 25 mil metres quadrats de superfície. Hi ha un espai dedicat als jocs infantils, zones enjardinades, camins, i diferents bancs perquè els veïns puguin descansar. La primera fase de l’obra, que va consistir en urbanitzar la plaça, va començar l’any 2016 i va costar 1,15 milions d’euros. La segona fase es va iniciar l’any passat i ha costat 945.870,92 euros.

L’Ajuntament dona per acabades les obres a la Plaça d’Espanya

Comentaris
To Top