Publicitat
Ciutat

Els ‘comuns’ decidiran el seu nom el 4 d’octubre

Els membres de Catalunya en Comú de Sabadell, aquesta tarda / ÓSCAR ESPINOSA

Els ‘comuns‘ segueixen fent passos per teixir la seva candidatura de cara a “guanyar l’alcaldia en les properes eleccions municipals”, el maig vinent. Aquest vespre els promotors de Catalunya en Comú a Sabadell han anunciat que el dijous 4 d’octubre a les 19h al Casal Pere Quart se celebrarà la segona assemblea de Catalunya en Comú a Sabadell. Allà s’haurà de votar, entre altres coses, el nom que portarà la formació. El grup motor ha avançat aquest dijous que portarà a votació el nom ‘En Comú Podem‘, i ja es decidirà si s’inclou ‘Sabadell’ o no.

La secretària general de Podem Sabadell i una de les portaveus de la nova formació, Marta Morell, ha explicat que el grup motor “és transitori” fins que es facin les eleccions. Les línies de treball actuals passen per crear un espai pels joves dintre la formació; organitzar una confluència més enllà de partits on entitats i altres organitzacions s’hi sentin representades i ser als barris. En relació a aquest últim punt, Morell ha assegurat que “la millor manera de ser més és que la gent dels barris se senti aquest projecte com a seu”.

D’altra banda, les persones que formen part del grup motor són 12, que vénen d’ICV, EUiA, Podem i independents. A hores d’ara el projecte té tres portaveus que són el coordinador d’ICV, Josep López; la coordinadora d’EUiA, Tere Ibáñez i la secretària general de Podem Sabadell, Marta Morell; tots tres dels seus partits a Sabadell.

Múscul als barris

Josep López ha explicat que els ‘comuns’ volen conformar un programa electoral “que no sigui elaborat per poca gent tancada en una habitació” sinó que sigui “obert a la participació i al debat del conjunt de tota la ciutadania”. En aquest sentit, López, cofundador d’Unitat pel Canvi, ha explicat que es vol aprofitar “l’experiència positiva” que ha tingut ser al govern municipal.

Tanmateix, López ha posat èmfasi en què els ‘comuns’ tenen “presència de centenars de persones de tots els punts de la ciutat, de tots els barris”. Això ajudarà, al parer del portaveu, a aportar propostes i detalls del que passa arreu de la ciutat als futurs “regidors i regidores que surtin escollits”.

Publicitat
Comentaris
To Top