Ciutat

“Ja he estat jutjada”: el comiat del regidors investigats del PSC

Els dos regidors del PSC que renuncien a l'acta / Lluís Franco

Una defensa a ultrança per la seva innocència. Els regidors del PSC investigats en el Cas MercuriCristian Sánchez i Ana Carrasco, s’han acomiadat del ple municipal després que avui hagin anunciat que renunciaven al seu càrrec. Ambdós estan investigant per haver incidit suposadament en l’adjudicació fraudulenta del contracte de gestió de residus a l’empresa Smatsa de l’etapa del socialista Manuel Bustos.

Carrasco ha estat la primera a intervenir i ho ha fet amb convenciment. “Soc Ana Carrasco, filla d’immigrants. Sempre he viscut amb els valors de l’honradesa i l’ètica”, ha assenyalat tot explicant que renuncia al seu càrrec “convençuda” perquè no vol que “es taqui el nom del PSC i de la ciutat“. Segons la regidora, havia de prendre aquesta pas al costat “en benefici de la transparència”.

La regidora socialista ha marxat també assegurant que s’ha sentit assenyalada pels altres grups polítics. “Per alguns de vostès ja he estat jutjada“, ha lamentat.

Acte seguit ha intervingut Cristian Sánchez, que no ha pogut contenir les seves emocions. Ha fet un missatge més breu en què ha tingut un especial agraïment pel PSC, pel personal de l’Ajuntament i per la seva dona, de qui ha volgut agrair tot el seu “suport incondicional”.

La investigació al voltant d’Smatsa ha marcat el ple municipal amb retrets per part dels grups de govern cap al PSC. Sánchez i Carrasco hauran de prestar declaració, juntament amb la resta d’investigats, els propers 6, 7, 8 i 9 de novembre al jutjat número 1 de Sabadell.

Implicats en el Mercuri

El passat 12 de setembre, Diari de Sabadell va publicar la interlocutòria de la jutgessa del jutjat d’instrucció número 1 de Sabadell en què s’implicava a divuit persones en les suposades irregularitats en l’elaboració de plec de condicions i l’adjudicació del servei de neteja municipal a Smatsa, tot plegat a canvi -entre d’altres sospites- d’ajudar a pagar les campanyes electorals del PSC.

Entre els investigats hi ha l’exalcalde Manuel Bustos, l’excàrrec de confiança Xavier Izquierdo i l’exregidor de Seguretat i Espai Públic Paco Bustos. Així mateix, figuren alts funcionaris de l’Ajuntament, empresaris i també els dos regidors socialistes que avui deixen el càrrec.

El contracte d’Smatsa s’allarga fins a quinze anys (fins el 2027) amb un cost anual per les arques municipals de 19 milions d’euros aproximadament.

Comentaris
To Top