Ciutat

Podem Sabadell trenca amb EUiA i es presentarà en solitari a les municipals

Morell, aquest dimecres en roda de premsa / VICTÒRIA ROVIRA

Podem es presentarà en solitari a les eleccions municipals del 26 de maig. Així ho ha anunciat aquest migdia la secretària general del partit a Sabadell, Marta Morell, que encapçalarà la llista amb Laura Rodríguez de número 2. El passat mes de desembre, Podem i EUiA van subscriure un acord per a concórrer plegats a les municipals, una entesa denunciada per bona part de la militància d’Esquerra Unida i alguns membres de Podem Sabadell, que no l’han reconegut en cap moment.

Segons Morell, l’entesa entre Podem i Catalunya en Comú a nivell català no ha estat possible, i “Podem presentarà candidatures en solitari en molts municipis”.

El motiu pel que Podem faci aquest pas en solitari, per Marta Morell, és que l’excoordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, concorrerà a les eleccions generals amb ERC. “Una candidatura que competirà amb la nostra, per tant, amb Pablo Iglesias”, ha apuntat. Això fa que no es donin les “condicions polítiques suficients” per poder tenir un acord amb EUiA a les municipals. Morell ha volgut, també, destcar la feina feta aquests mesos amb EUiA, amb qui ja havien fet alguna carpa informativa al carrer i diferents actes.

En Comú Podem Sabadell “no va poder prosperar”

En un primer moment, Podem i Catalunya en Comú (militants d’ICV, EUiA i persones independents) teníen previst concórrer junts a les municipals a Sabadell. Ja teníen nom i tot: En Comú Podem Sabadell. Però “no va poder prosperar”, ha dit Morell. La secretària general manté que “les forces que representen els comuns a Sabadell, particularment ICV, no compartien ni l’aposta per construir un espai superador de l’actual grup municipal d’Unitat pel Canvi, ni la de construir una candidatura amb lideratges femenins”.

Per Podem Sabadell cal resoldre “l’anomalia” de no haver tingut mai una dona alcaldessa i la infrarepresentació de les dones al ple municipal.

Junts a les generals, separats a les municipals

A les eleccions espanyoles del 28 d’abril, comuns i Podem aniran junts sota el paraigua d’Unidas Podemos. A nivell local, però, aniran tant junts com per separat com és el cas de Sabadell. Així, a hores d’ara a Sabadell està previst que s’hi presentin Sabadell en Comú, liderat per Joan Berlanga; Ara Sabadell, encapçalat per Ramon Vidal; i Podem, amb Morell al capdavant.

EUiA de Sabadell renuncia a presentar-se a les eleccions municipals

Comentaris
To Top